Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola "RISEBA" - Starptautiskās finanses - Prof. mag. studijas

Starptautiskās finanses
Uzņemšana:Uzņemšana 2024./25. gadā
Ieraksts atjaunots:2024-02-08
Programmas veidsProfesionālā maģistra studiju programma - 7. LKI (2. cikls, programma ar kodu 47)
GrādsProfesionālais maģistrs starptautiskajās finansēs
Profesionālā kvalifikācijaFinanšu analītiķis (7. PKL) Standarts / kvalifikācijas prasības
Izglītības dokuments Profesionālā maģistra diploms ;
Licence / akreditācijaStudiju virziens akreditēts līdz 05.08.2027.
Programmas kods47343
 
Ilgums1,5 vai 2 gadi
Studiju veidsPilna laika
Izglītības ieguves formaKlātiene
Kredītpunkti60 vai 80
Mācību valodalatviešu/angļu (LV/EN)
Mācību/studiju maksa2960 EUR gadā (studijas latviešu valodā); 4620 EUR gadā (studijas angļu valodā) (2023./24.)
 
Programmas aprakstsMaģistra līmeņa studiju programma sagatavo augsti kvalificētus speciālistus darbam starptautisko finanšu jomās. Studējošie apgūst šajā nozarē būtiskākās prasmes: finanšu informācijas apkopošanu un apstrādi, finanšu rādītāju aprēķināšanu un analīzi, spēju izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma vai iestādes finansiālās darbības pilnveidošanai.
Šajā programmā var studēt arī tie, kuru iepriekš iegūtā augstākā izglītība nav saistīta ar šo jomu.

Klātienes lekcijas notiek vakaros, un tās ir gan teorētiskās lekcijas, gan praktiskās akvititātes – grupu uzdevumi, interaktīvās diskusijas, nozares pārstāvošo vieslektoru lekcijas. Lielākā daļa programmas mācībspēku ir finanšu nozarē aktīvi strādājoši un augsti novērtēti speciālisti.
“Studiju kursa ietvaros pasniedzēji vienmēr studentus iesaista diskusijās, ņem vērā studentu vēlmes attiecībā uz atsevišķu praktisku aspektu apguvi, kas studentiem ir nepieciešami ikdienas profesionālajā jomā,” tā studiju norisi raksturo šīs programmas absolvents SIA “Abrams Business Services” valdes loceklis un atbildīgais grāmatvedis Oto Kristiāns Abrams.

Karjeras iespējas

Programmas “Starptautiskās finanses” absolventi var strādāt Latvijas un ārvalstu uzņēmumu un iestāžu finanšu struktūrvienībās, toskait bankās un auditorfirmās. Iegūtās prasmes absolventam noder arī uzņēmuma vadītāja darbā, kā arī savas uzņēmējdarbības veidošanā. Īpaša priekšrocība: studiju laikā un pēc absolvēšanas RISEBA palīdz ar prakses un darba iespējām.
Iespējas studēt tālāk

Pēc programmas absolvēšanas ir iespēja turpināt izglītību doktorantūras studiju programmā Biznesa vadība.

Starptautiskās iespējas
Dubultgrāda studiju mobilitāte

Šīs programmas studentiem ir iespēja doties dubultgrāda apmaiņas programmā uz partneraugstskolu KEDGE Business School Francijā. Studentus izvēlas, izvērtējot viņu studiju rezultātus un angļu valodas zināšanas.
Programmas mājaslapawww.riseba.lv/lv/studentiem/magistra-programmas/starptautiskas-finanses
Iepriekšējā izglītība, prasības60 KP programmā - profesionālais bakalaura grāds ekonomikas, finanšu, vadībzinību, uzņēmējdarbības vai biznesa vadības jomā vai 2. līmeņa profesionālā augstākā izglītība ekonomikas, finanšu, vadībzinību, uzņēmējdarbības vai biznesa vadības jomā;
80 KP programmā - akadēmiskais bakalaura grāds ekonomikas, finanšu, vadībzinību, uzņēmējdarbības vai bakalaura vai maģistra grāds citās sociālo zinātņu nozarēs vai radniecīgo zinātņu nozarēs vai vismaz divu gadu darba pieredze uzņēmējdarbības, ekonomikas vai biznesa jomā.
Pārrunas ar programmas direktoru iepriekš iegūto zināšanu atbilstības izvērtēšanai
Angļu valodas iestājpārbaudījums (ja izvēlas studēt angļu valodā). Iestājpārbaudījums angļu valodā nav jākārto reflektantiem, kuri iepriekšējo izglītību apguvuši angļu valodā vai uzrāda pozitīvu IELTS (ar vērtējumu vismaz 6) vai TOEFL (ar vērtējumu vismaz 500) sertifikātu, vai tam pielīdzināmu citu starptautisku sertifikātu.
Aktuālā informācijaUzņemšanas noteikumi 2023./2024. gadā: lasīt šeit
Augstskola
Iestādes tips:Lietišķo zinātņu universitāte
Meža iela 3, Rīga, LV-1048
Tel:67500265; 26465351
E-pasts:riseba@riseba.lv  www.riseba.lv
Aktuālā informācija:Uzņemšanas noteikumi 2023./2024. gadā: lasīt šeit