Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums - Ēdināšanas pakalpojumi - Prof. vidējā izglītība pēc vidējās izglītības

Ēdināšanas pakalpojumi
Uzņemšana:Plānota uzņemšana 2024./25. gadā
Ieraksts atjaunots:2024-01-07
Programmas veidsProfesionālā vidējā izglītība pēc vidējās izglītības - 4. LKI (programmas ar kodu 35b)
Profesionālā kvalifikācijaRestorāna pavārs (4. PKL) Standarts / kvalifikācijas prasības
Izglītības dokuments Diploms par profesionālo vidējo izglītību;
Licence / akreditācijaVairāk par licencēšanu/akreditāciju lasīt šeit
Programmas kods35b811021
 
Ilgums1,5 gadi
Izglītības ieguves formaKlātiene
Mācību valodalatviešu (LV)
Mācību/studiju maksaValsts budžets
GrantsAudzēkņi saņem stipendijas
 
Programmas aprakstsRestorāna pavārs ir specializācija profesijai "Pavārs".

Uz restorāna pavāra profesiju attiecināmi pavāra profesijas pienākumi un uzdevumi.

Pavārs gatavo un noformē dažādas sarežģītības ēdienus, ievērojot ēdienu gatavošanas tehnoloģiju, uzņēmuma paškontroles sistēmas prasības un racionālu visu resursu apriti, nodrošina ražošanas tehnoloģiskā aprīkojuma sagatavošanu un lietošanu darbā, izvērtē izejvielu, starpproduktu un gatavo ēdienu kvalitāti. Pavārs strādā uzņēmumos, kas nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu.

Teoriju izglītojamie mācās skolā, bet praktiskās iemaņas apgūst skolas ēdienu gatavošanas laboratorijā un, strādājot praksē, – ēdnīcās, kafejnīcās, restorānos un bāros.
Iepriekšējā izglītība, prasībasVidējā izglītība
Profesionālās izglītības iestāde
Iestādes tips:Tehnikums
Strādnieku iela 16, Daugavpils, LV-5404
Tel:65436893; 27741511
E-pasts:pasts@dttt.lv  www.dttt.lv