Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola - Uzņēmējdarbība restorānu biznesā - 1. līm. prof. studijas

Uzņēmējdarbība restorānu biznesā
Uzņemšana:Uzņemšana 2020./21. gadā
Ieraksts atjaunots:2020-02-24
Programmas veids1.līmeņa profesionālā studiju programma
Profesionālā kvalifikācijaĒdināšanas servisa organizators (4. PKL) Profesijas standarts
Izglītības dokuments Pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības diploms;
Licence / akreditācijaSaskaņā ar Augstskolu likuma Pārejas noteikumu 48.punktu studiju virziena akreditācija pagarināta līdz 31.12.2023.
Programmas kods41811
 
Ilgums2 gadi (pilna laika), 2,5 gadi (nepilna laika)
Studiju veidsPilna laika/Nepilna laika
Izglītības ieguves formaKlātiene dienas vakara; Neklātiene tālmācība vai e-studijas
Mācību valodalatviešu/angļu (LV/EN)
Mācību/studiju maksa2000 EUR gadā (pilna laika); 1850 EUR gadā (nepilna laika) (2020./21.)
 
Programmas aprakstsStudiju programmas mērķis:

Sagatavot speciālistus, kas spētu uzsākt, attīstīt un efektīvi vadīt uzņēmējdarbību restorānu biznesa jomā.

Tiek piedāvātas unikālas iespējas:

Apvienot darbu ar mācībām no jebkuras vietas pasaulē, jo šīs studiju programmas video apmācība e-vidē ļauj apgūt gan teoriju, gan praktiskās iemaņas, kā arī nolikt ieskaites un prasmju eksāmenus;
Iegūt starptautiski atzītus sertifikātus profesionālās pilnveides kursos restorāna biznesa jomā;
Ar "Karjeras centra" palīdzību atrast darbu vai arī atzīt esošo profesionālo pieredzi ēdināšanas uzņēmumā kā atbilstošu studiju prakses daļai;
Ikvienam gribētājam iegūt starptautisku pieredzi un zināšanas ēdināšanas industrijā, dodoties uz ārzemēm, apmaksātā praksē uz uzņēmumiem vai arī apmaiņas studijās uz partneru augstskolām;
Studiju ietvaros izstrādāt biznesa plānu, lai varētu pilnveidot vadīto uzņēmumu vai arī, ar "Biznesa inkubatora" palīdzību, atvērt savu ēdināšanas uzņēmumu;
Turpināt augstākās izglītības apguvi, uzsākot bakalaura studijas "Restorānu un klubu uzņēmējdarbības vadība" uzreiz no 3. kursa.

Ēdināšanas servisa organizators pēc programmas apguves:

Spēj vadīt ēdināšanas uzņēmumu, plānojot, organizējot un kontrolējot ražošanas un apkalpošanas procesus;
Prot izstrādāt un ieviest uz klientu orientētas apkalpošanas kultūras standartus, kā arī motivēt iesaistīto personālu izmantot pārdošanas veicināšanas paņēmienus;
Spēj, izmantojot jaunākās informācijas tehnoloģijas, veikt uzskaiti, kontroli un darbības pārskatu sastādīšanu ēdināšanas uzņēmumā, kā arī šo rādītāju izvērtēšanu un nepieciešamo izmaiņu veikšanu uzņēmējdarbības procesos;
Prot sastādīt un pielietot ēdienu gatavošanas tehnoloģiskās kartes un izveidot ēdināšanas uzņēmuma paškontroles sistēmu (HACCP);
Spēj aprakstīt ēdināšanas uzņēmuma mērķus, darbības plānus un īstenot tos, izprotot normatīvo aktu prasības uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai restorāna biznesa jomā.

Galvenās studiju jomas:

Ēdināšanas uzņēmumu darba organizācija
Apkalpošanas standarti un noteikumi
Ēdienu gatavošanas tehnoloģija
Uzskaite un kontrole ēdināšanas uzņēmumos
Ēdināšanas uzņēmumu plānošana.
Programmas mājaslapawww.isma.lv/toposajiem-studentiem/studiju-programmas/1-limenis
Iepriekšējā izglītība, prasībasVidējā izglītība; CE - latviešu valodā, matemātikā un svešvalodā (vai starptautiskā testa (ST) vērtējums svešvalodā).
Aktuālā informācijaUzņemšanas noteikumi studiju programmās 2020./2021. gadā: lasīt šeit
Augstskola
Lomonosova iela 1-7.korpuss, Rīga, LV-1019
Tel:67100607; 22044048; 67100549
E-pasts:isma@isma.lv  www.isma.lv