Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums - Ēdināšanas pakalpojumi - Prof. vidējā izglītība pēc vidējās izglītības
Ēdināšanas pakalpojumi
Uzņemšana:Plānota uzņemšana 2024./25. gadā
Ieraksts atjaunots:2024-01-07
Programmas veids | Profesionālā vidējā izglītība pēc vidējās izglītības - 4. LKI (programmas ar kodu 35b) | |
Profesionālā kvalifikācija | Restorāna pavārs (4. PKL) Standarts / kvalifikācijas prasības | |
Izglītības dokuments | Diploms par profesionālo vidējo izglītību; | |
Licence / akreditācija | Vairāk par licencēšanu/akreditāciju lasīt šeit | |
Programmas kods | 35b811021 | |
  | ||
Ilgums | 1,5 gadi | |
Izglītības ieguves forma | Klātiene | |
Mācību valoda | latviešu (LV) | |
Mācību/studiju maksa | Valsts budžets | |
Grants | Audzēkņi saņem stipendijas | |
  | ||
Programmas apraksts | Restorāna pavārs ir specializācija profesijai "Pavārs". Uz restorāna pavāra profesiju attiecināmi pavāra profesijas pienākumi un uzdevumi. Pavārs gatavo un noformē dažādas sarežģītības ēdienus, ievērojot ēdienu gatavošanas tehnoloģiju, uzņēmuma paškontroles sistēmas prasības un racionālu visu resursu apriti, nodrošina ražošanas tehnoloģiskā aprīkojuma sagatavošanu un lietošanu darbā, izvērtē izejvielu, starpproduktu un gatavo ēdienu kvalitāti. Pavārs strādā uzņēmumos, kas nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu. Teoriju izglītojamie mācās skolā, bet praktiskās iemaņas apgūst skolas ēdienu gatavošanas laboratorijā un, strādājot praksē, – ēdnīcās, kafejnīcās, restorānos un bāros. |
|
Iepriekšējā izglītība, prasības | Vidējā izglītība | |
Profesionālās izglītības iestāde
Iestādes tips:Tehnikums
Strādnieku iela 16, Daugavpils, LV-5404
Tel:65436893; 27741511
E-pasts:pasts@dttt.lv www.dttt.lv